Produkter som hjälper mot sömnproblem

Det finns många anledningar till att man sover dåligt eller har svårt att somna. Här följer några tips på produkter som ger dig en bättre sömn och hjälper dig att somna lättare, sova bättre och vakna piggare.

Produkter mot sömnproblem

Produkterna är allt ifrån sängtillbehör, till avslappnande oljor till spikmattor. Förhoppningen är att du ska hitta något som passar dig och få upp ögonen för smarta hjälpmedel.

Tyngdtäcke

Tyngdtäcke Zenkurus tyngdtäcke är framtaget för att lindra oro, ångest och sömnlöshet. Täckets funktion är baserat på vetenskapliga studier om tyngdens och tryckets lugnande inverkan. Den omslutande effekten hjälper kroppen att själv slappna av, komma till ro och sova gott hela natten.

Zenkurus tyngdtäcke finns i vikterna 5, 7, 9, 11, 13 och 15 kg. Vilken vikt du behöver är individuellt och beror på hur stora sömnproblem du har och din vikt. Desto större problem/svårigheter desto tyngre täcke.

Tyngdtäcket är fyllt med små glaspärlor som skapar ett mjukt tryck över hela kroppen, ungefär som en stor och vänlig kram.

Från 895 kr

KÖP NU!

Zenkuru Kroppskudde

Zenkuru Kroppskudde Denna stora uformade kudde hjälper dig att hitta en bekväm sovposition. Bra stöd åt nacke och rygg. Perfekt även till dom som brukar vakna med ett täcke ihoptrasslat mellan benen. Med den har kudden hamnar du inte platt på rygg under sömnen vilket även kan minska snarkning. Även perfekt för mys i soffan. Levereras med avtagbart kuddfodral.

695kr

KÖP NU!

Ljusterapilampa

Ljusterapilampa En ljusterapilampa avger ett ljus som efterliknar det från solens strålar. Speciellt under vinterhalvåret kan det vara svårt att få den solstrålning kroppen behöver. Ej skadlig för ögonen och avger ett ickebländande ljus. Motverkar årtidsbundna depressioner (SAD), vintersjuka och sömnproblem.

1499 kr

KÖP NU!

Stora baspaketet för bättre sömn

Stora baspaketet för bättre sömn Detta är ett stort baspaket med hälsokost från GreatLife som innehåller produkter som främjar sömn som tex Flora och Magnesium.

1679 kr

KÖP NU!

Spikmatta som hjälper dig sova gott

Spikmatta som hjälper dig sova gott Du har säkert hört talas om spikmattan Shakti. Men ska den verkligen göra det lättare att sova? Ja, enligt tillverkaren ger de 6 000 akupressurpiggarna i Shakti spikmatta till ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och ge djupavslappning, vilket ska hjälpa vid insomningsproblem.

Shakti-mattan ska enligt tillverkaren frisätta stora mängder endorfiner, må-bra och lyckohormoner som ger kroppen återhämtning och vila. Du får själv prova till hur stor del det stämmer.

329 kr

KÖP NU!

Ögonmask

Ögonmask Om man inte har ordentliga gardiner hemma eller är känslig för ljus i största allmänhet är en sån här svart ögonmask guld värd för att få det beckmörkt när man sover. De passar också väldigt bra för resor på flyg, buss, tåg med mera.

En riktigt bra sovmask är ett av de billigaste alternativen man har för att verkligen koppla bort omgivningen när man sover.

159 kr

KÖP NU!

Hörselproppar

Hörselproppar Hörselproppar är ett bra och billigt sätt att stänga ute jobbiga och störande ljud, vilket är en vanlig källa till sömnproblem.

Olika hörselproppar fungerar dock olika bra för olika personer så det är värt att prova sig fram med ett par olika sorter tills man hittar rätt

15 kr

KÖP NU!

Sömnljud med Sleep sound generator

Sömnljud med Sleep sound generator Onödig pryl eller inte? Förmodligen! Denna maskin skapar ett bakgrundsljud som verkar sövande.

Vi som har suttit i lektionssalar med brummande fläktar vet nog precis vad detta handlar om! Det går dock att hitta motsvarande produkter för iPhone mm, för den som har.

695 kr

KÖP NU!

Avslappnings-CD: ”Inre lugn och god sömn”

Avslappnings-CD: ”Inre lugn och god sömn” I denna ljudbok av Barbro Bronsberg får du hjälp i form av tre övningar som hjälper dig mot bättre sömn. Finns som både ljudbok och CD-skiva.

122 kr

KÖP NU!

Sängar, madrasser och täcken mot sömnproblem

Det är klart att sängar, madrasser och täcken påverkar hur du sover. Det finns speciella kedjetäcken som hjälper kroppen att slappna av och det finns specialgjorda sängar som anpassar sig efter kroppsformen. Genom ökad bekvämlighet ökar välbefinnandet, och det blir lättare att somna.

Bambukudde

Bambukudde Tryckavlastande kudde med bambufibrer.
Tryckavlastande Memory Foam-skum som ger rätt stöd samt bambufibrer som transporterar bort fukt håller huden behagligt sval under natten.

149 kr

KÖP NU!

Bäddmadrasser med memoryfoam

Bäddmadrasser med memoryfoam Tryckavlastande bäddmadrasser är ett suveränt hjälpmedel för att sova bättre, framförallt för dig som har ont. Bäddmadrasser med så kallat minnesskum minskar tryck och underlättar blodcirkulation. Många upplever att det tröga skummet ger en lugnare sömn med mindre rörelse. Kvalster trivs inte heller i materialet och är därför ett bra val för allergiker.

från 1895 kr

KÖP NU!

Kuddy

Kuddy Kuddy är ett hjälpmedel som hjälper genom att förbättra andningen när man sover. Den kilformade “kudden” lyfter upp hela huvudänden på sängen så att man kommer högre upp. På detta sätt ska man få hjälp med förkylning- och andra andningsrelaterade sömnproblem.

1 250 kr

KÖP NU!

Sömngivande oljor för bad och massage

Rogivande badolja

Rogivande badolja Ett rogivande bad kan hjälpa till att slappna av så att insomningen underlättas. Denna badolja för både barn och vuxna innehåller eteriska oljor, timjan och ringbloma.

119 kr

KÖP NU!

Lavendelolja

Lavendelolja Lavendel har en lugnande effekt och detsamma har massager. Denna massageolja hjälper dig ytterligare genom att understödja denna avslappnande effekt med härligt doftande lavendel.

149 kr

KÖP NU!

Andra produkter

På SömnUpplysningen finns ett antal olika produkter som på ett eller annat sätt hjälper dig med sömnen, missa inte avsnitten som handlar om:

Foto: graur codrin / freedigitalphotos.net

5 Kommentarer till Produkter som hjälper mot sömnproblem

 1. Carl says:

  Jag hade svårt att somna om nätterna men testade ett tyngdtäcke. Köpte mitt från Zenwell och det har fungerat hur bra som helst:) visst krävs det mer än ett tyngdtäcke för stt sova gott men det hjälper väldigt mkt

 2. William says:

  Är det någon som kan hjälpa mig. Klockan är just nu 02:45 och jag kan inte sova. Jag sover över med min kompis och har det väldigt jobbigt jag vänder och vrider och tänker att jag ska bryta ihop, vill ha mamma och pappa. Jag har provat alla tips= räkna ner från 10-0 och andas gjupt, byta kanal skriva 100 på en tavla och sudda. Absolut inget funkar. snälla skriv vad jag ska göra.

 3. Andreas says:

  Bodystore säljer en naturlig produkt som heter Somnia som fungerar riktigt bra. Den innehåller Ashwagandha och läkepassionsblomma och används mot nervositet, oro, stress och sömnsvårigheter.

 4. Sophia says:

  Hej jag har lite svårt för att slappna av på nätterna ibland så jag undrade om ni kan säga några tips och bättre frågor snälla kan ni hjälpa er med det

 5. Sophia says:

  Hej hur slappnar man av om man har svårt med det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *