Blodprov online

På senare tid har fler och fler företag dykt upp som erbjuder hälsokontroller via blodprov online. Företagen erbjuder ofta tester i olika prisklasser där man får hem värden på mellan 2 och 60 olika hälsomarkörer.

Sömnproblem och blodprov online

En hälsokontroll via blodprov kan leda till att man tidigt upptäcker underliggande sjukdomar eller brister som i sin tur kan vara orsaken till sömnproblem. Det finns ingen specifik hälsomarkör som kan ge ett direkt svar på varför man har sömnproblem. Men flera av dom sjukdomar och brister som man kan upptäcka via dessa online blodprov kan även get upphov till sömnproblem. Exempel på detta är problem med sköldkörtel samt diabetes.

Hur går dessa hälsotest online till

När man pratar om hälsotest och blodprov online så betyder det oftast att man beställer testet online och man får resultatet skickat till sig online. Däremot sköts provtagningen oftast på ett provtagningsställe som kan vara ett sjukhus eller en privat vårdcentral. Oftast kan man ta blodprovet direkt efter beställning, vissa provtagningsställen har även dropin. Provsvaren brukar vara läkarkommenterade och man kan se vilka provsvar som avviker från det normala.

Blodprov online steg för steg

 • Beställ din hälsokontroll online
 • Besök ett provtagningsställe nära dig
 • Logga in med bankiD för att läsa dina provsvar

Vad visar blodprov online

Vad som kollas i ditt blodprov varierar såklar mellan företag och beroende på vilket test du beställer men om man beställer något av dom mer heltäckande hälsokontrollerna online brukar det ingå flera test inom följande kategorier:

 • Hjärt och kärlsjukdomar
 • Levervärden
 • Njurfunktion
 • Vitaminer och mineraler
 • Diabetes
 • Sköldkörtel
 • Blodstatus
 • Inflammation

Trots att det inte finns ett specifik hälsomarkör för sömnproblem i blodprov online kan det ge svar på om det finns någon underliggande brist eller sjukdom som i sin tur ger upphov till sömnproblem.

Företag som erbjuder hälsotest via blodprov online

Det finns numera ett antal olika företag som erbjuder hälsotester online. Det är går inte att säga vilket som är bäst då det beror på just dina behov. En viktig faktor kan vara att företaget erbjuder ett provtagningsställe som du har lätt att ta dig till.

Werlabs

Werlabs är en av dom största svenska aktörerna som erbjuder hälsokontroll via blodprov. Werlabs har gått om provtagningsställen runt om i sverige. Deras Hälsokontroll XL plus testar riktigt många hälsomarkörer (43st) men man kan även testa för enskilda brister och sjukdomar. Har också flera allergitest och testosterontest.
Pris: 349kr – 1995kr

Medisera

Medisera är en annan stor svensk aktör som erbjuder hälsokontroll online via blodprov och har riktigt gott om provtagningsställen i Stockholm men även i flera andra delar av Sverige. Derar Hälsokontroll Stor testar 35st hälsomarkörer men man kan även testa för enskilda brister och sjukdomar. Har också flera allergitest och testosterontest.
Pris: 295kr – 3195kr

Svensk Provtagning

Svensk Provtagning är också en stor svensk aktör inom hälsokontroller online. Med provtagningsställen från Kalmar i söder till Umeå i norr. Deras Hälsokontroll Premium innehåller 51st analyser. Men även specifika brister och sjukdomar kan testas. Testosterontest finns från 395kr.
Pris: 245kr – 1995kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *