Pumpafrö

pumpafrönPumpafrön används inom naturläkemedel för sitt stora innehåll av tryptofan. Tryptofanet i sin tur hjälper kroppen i produktionen av serotonin och melatonin och påverkar på så sätt dygnsrytmen.

Man behöver inte nödvändigtvis använda sig av naturläkemedel för att få i sig pumpafrön då de ofta lätt går att köpa på dagligvaruhandeln och är goda att äta rakt av, eller som en del i müsli.

Zenbev är exempel på ett sömnmedel som innehåller pumpafröextrakt som aktiv substans.

 

Foto: SOMMAI / freedigitalphotos.net

2 Kommentarer till Pumpafrö

  1. Marie says:

    Hej!

    Ser att ni rekommenderar kosttillskott av tryptofan. Hur ser ni på den tidigare epidemin kring EMS och tryptofan som sedan förbjöds runt om i världen? Anser ni att det är helt riskfritt att inta ur detta perspektivet?

    • Yeep det är helt riskfritt idag.. Har sett en dokumentär om det för ca 20 år sedan då det förbjöds, har för mig att det var – 86 hur som helst så rörde det sig om en process i utvinningen som blev kontamiterat av nån slags bakterie… Det var visst en eller ett par få stycken som blev sjuka av att äta från det partiet. FDA Och läkemedelsbolagen var då snabba med att få ett förbud. Så dom kunde sälja mer Valium mm… Tryptofan är en harmlös aminosyra som bla bryts ner till niacin B 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *