Väckarklockor – vakna mjukt

Ett problem som är relaterat till att ha svårt att somna är att rädslan att inte vakna i tid. Här är därför tips på bra väckarklockor som väcker en mjukt, säkert och fint.

För att väckningen inte ska bli så abrupt finns en kategori väckarklockor som med ljus simulerar soluppgången. Dessa kallas ofta för wake-up light eller uppvakningslampa och tänder successivt upp en stund innan larmet är satt vilket gör att kroppen hinner påbörja ett uppvaknande.

För er som har ruskigt svårt att vakna, och oroar sig för att de ska komma upp i tid, finns alternativ i form av väckarklockor som väcker även de som har svårt att vakna, till exempel väckarklockor där du måste utföra en uppgift för att tysta alarmet.

Det finns också många varianter av appar till dig som har både iPhone och  Android-mobil som du kan använda som väckarklocka.

Philips Wake-up Light

Philips Wake-up Light För närvarande är Philips Wake-up Light den enda uppvakningslampa vars funktion är kliniskt bevisad. Starta dagen lite bättre genom att vakna med en soluppgång. 30 minuter innan väckning börjar lampan gradvis att tändas upp vilket gör att du vaknar mjukt och behagligt. Välj mellan alarm eller 8 olika naturljud som gradvis ökar i styrka.

999 kr

KÖP NU!

Wake-up light med ljud och ljus

Wake-up light med ljud och ljus Väckarklocka med wake up-light och naturljud. Vakna med mer energi och bättre morgonhumör. Ljuset ökar gradvis innan väckning och man kan välja att vakna med naturljud, pipsignal eller radio.

299 kr

KÖP NU!

Väckarklocka med sängvibrator

Väckarklocka med sängvibrator Väckarklockan från Bellman & Symfon väcker dig med ljus, ljud och vibrationer så att du aldrig mer behöver försova dig. En vibratorplatta ingår som placeras under madrassen eller under kudden. Ljudet sveper mellan olika frekvenser och med upp till 100dB. Väckarklockan har funktioner som blixtljus och nattlampa batteribackup och stora tydliga knappar. En riktig kvalitetsklocka från det Svenska företaget Bellman & Symfon.

899 kr

KÖP NU!

Vakna av en ljudlös vibration

Vakna av en ljudlös vibration Slipp stressande alarmsignaler på morgonen och vakna med hjälp av en ljudlös vibration. Den handflatsstora vibratorn placeras under kudden. Har även fördelen att man inte väcker någon annan i rummet. Du kan även välja att kombinera vibration med alarmsignal om du har svårt att vakna. Klocka har även USB uttag för laddning av telefon. Dimmbar röd display.

749 kr

KÖP NU!

Väckarklocka Gökur

Väckarklocka Gökur Om man inte vill vakna mjukt utan snarare har problem att vakna på morgonen kan denna väckarklocka passa. När alarmet ljuder så öppnas dörren och göken kommer fram och gal. För att tysta göken måste du skjuta och träffa med den medföljande IR pistolen. Räckvidden är ca 5m.

295 kr

KÖP NU!

Gun Alarm Clock

Gun Alarm Clock Den här väckarklockan är för dig som inte kan komma upp på morgnarna. Glöm det! När Gun Alarm Clock ringer måste du snabbt greppa den medföljande IR-pistolen och skjuta prick på måltavlan som fälls upp. Klockan tystnar inte förrän du prickat rätt flera gånger, och vid det laget är du garanterat vaken!

Du kan själv spela in en alarmsignal, så vill du vakna till ljudet av sirener eller din egen pigga röst som skriker ”fienden kommer, VAKNA” är det fritt fram! Väckarklockan har två olika svårighetsgrader och två spellägen som kräver precision och bra reaktionsförmåga.

295 kr

KÖP NU!

Webbaserad väckarklocka

Webbaserad väckarklocka Det här tipset är ganska annorlunda men likväl fungerande. Webbsidan radiobox.se har en helt webbaserad väckarklocka där du själv kan sätta timer, väckning, radiostation och mycket annat. Den kräver att du har webbsidan (och ljudet) igång. Du kan tex välja att vakna till valfritt youtube klipp.

Gratis

KÖP NU!

Vanliga väckarklockor?

Om dessa väckarklockor är lite för ovanliga och du är mer ute efter vanliga, klassiska väckarklockor. Ta då en titt hos CDON som har massor av vanliga väckarklockor.

Illustration: renjith krishnan / freedigitalphotos.net

2 Kommentarer till Väckarklockor – vakna mjukt

  1. Leyli says:

    Har köpt alla dessa klockor! Jag är omöjlig! Och desperat!!!! Vaknar inte
    /hopplöst fall

  2. Pingback: God morgon! - Hagelbergs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *