Sömnrelaterade appar till iPhone, Android och Blackberry

iPhoneFör dig som har en iPhone eller Android-mobil så finns det en hel del kul och praktiska appar att ladda ned och som hjälper dig att somna, vakna eller bara hålla koll på sömnen.

Apparna finns ofta som ett gratisalternativ och ett betalalternativ med lite fler funktioner. Vi tipsar om gratisalternativet (om det finns) så får du prova betalversionen efteråt om du tycker om appen.

Här är ett urval av några av de som SömnUpplysningen tycker är bäst. Du kan också ladda ned dem direkt från respektive handelsplats för telefonerna, tex AppStore.

White Noise

White Noise är en app som skapar trevliga bakgrundsljud åt dig, ljud som du känner dig trygg med och som alla är lagom enformiga och mysiga, även om vissa förmodligen kan verka irriterande för andra. Exempel på ljud är:

  • Tåg som passerar
  • Vindflöjel
  • Farfarsklocka som tickar
  • Regn
  • Fläkt
  • Åska
  • Syrsor
  • Vågor som slår lätt mot stranden

Kan laddas ned för: iPhone eller Android (Gratis för lite-versionen)

Sleep cycle alarm clock

Sleep cycle alarm clock är en uppmärksammad app som man lägger i sängen bredvid sig när man går till sängs. Den mäter sedan, med hjälp av ditt rörelsemönster när du sover, vilket stadie av sömnen du är i.

Bara det är ju relativt intressant att se i efterhand hur man sovit, men det bästa med appen är att den väcker dig när du är i precis rätt sömnfas. Detta gör att du aldrig ”vaknar på fel sida” eller när du sover som djupast – vilket gör underverk för ditt uppvaknande och morgon.

Kan laddas ner för: iPhone eller Android (Gratis för lite-versionen)

 

SnoreLab

SnoreMonitor

SnoreLab är till för de som snarkar men kanske framförallt för partnern till den som snarkar, som har svårt att övertyga dem om hur mycket det faktiskt låter.

Appen körs under natten och spelar in ljudet, och nivån, av snarkningarna och presenterar sedan på morgonen en graf över hur det låtit under natten. Möjlighet finns också att lyssna på snarkningarna efteråt.

Kan laddas ned för: iPhone eller Android (Gratis för lite-versionen)

 

Illustration (överst): Idea Go / freedigitalphotos.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *