Hjälpmedel mot snarkning

SnarkarDet är väldigt vanligt att framförallt kvinnor har svårt att sova på grund av att deras män snarkar. Uppemot 20 % av all män snarkar medan kvinnor snarkar betydligt mindre. Men även den som snarkar får ofta sin sömn förstörd och blir trött under dagarna.

Kan du eller din partner inte sova på grund av att du snarkar kan det vara värt att titta närmare på följande hjälpmedel.

Snoreeze halsspray

Snoreeze halsspray Snoreeze halsspray är en snarkdämpande spray som motverkar snarkning genom att dämpa vibrationerna som sker i svalget (vilket är vad som skapar snarkljudet). Snoreeze halsspray sprayas in i svalget och verkar i 8 timmar.

Sprayen består av naturliga ingredienser och har bevisad effekt.

159 kr

KÖP NU!

Munskölj mot snarkning

Munskölj mot snarkning Snabbverkande och effektiv munskölj mot snarkbesvär. Mjukgörande oljor smörjer den bakre delen av gommen vilket verkar effektivt mot snarkning. Ger även frisk andedräkt.

109 kr

KÖP NU!

Näsvidgare

Näsvidgare Näsvidgare är ett enkelt, praktiskt och billigt hjälpmedel mot lättare snarkproblem. Vidgar näsborrarna vilket underlättar andning genom näsan och minskar risken för snarkning. Kliniskt testad.

59 kr

KÖP NU!

Näsvidgaren Näsvid

Näsvidgaren Näsvid Ett hjälpmedel som vidgar näsborrarna. Tillverkade av medicinskt silicon som sitter mjukt men ändå utan risk att ramla ut. Motverkar munandning vilket ofta resulterar i snarkning. Formen skapar en rund och naturlig öppning av näsborrarna.

66 kr

KÖP NU!

Elastiskt band mot snarkning

Elastiskt band mot snarkning Elastiskt band som håller käken i rätt position under sömnen för att motverka snarkning. Hjälper även till att hålla munnen stängd under sömnen.
Justerbar för att passa alla.

189 kr

KÖP NU!

Snarkbälte

Snarkbälte Snarkbälte är ett sorts bälte som man sätter på kroppen. Detta snarkbälte gör att man inte kan sova på rygg. De flesta som snarkar gör det nämligen när de sover på rygg och på så sätt motverkar man snarkandet.

750 kr

KÖP NU!

Anti-snark armband

Anti-snark armband Snorestopper är en intressant och lite annorlunda produkt mot snarkning. Det är ett sorts armbandsur som fångar upp de lågfrekventa ljuden som snarkning orsakar, armbandet ger då ifrån sig en svag vibration mot handleden.

Vibrationen är inte tillräckligt stark för att man ska vakna men tillräckligt stark för att man ska sluta snarka. Detta kan likställas med att man får en liten knuff och man ändrar sin sovställning. Detta sker automatiskt i sömnen när Snarkstopp aktiveras.

399 kr

KÖP NU!

Snarkskena

Snarkskena En vanlig orsak till snarkning är att tungan och gomspenen faller bakåt i svalget. En Anti-snarkskena hjälper till att förebygga detta. Skenan formas efter just dina tänder genom att doppa den i varmt vatten vilket gör den formbar. Därefter formas den efter användarens bett och sitter perfekt.

399 kr

KÖP NU!

Anti-snark näsklämma

Anti-snark näsklämma Näsklämma som används i näsan som hjälper en att lättare andas genom näsan. Denna produkt hjälper framförallt den som snarkar på grund av för trånga näsgångar, till exempel vid förkylning.
Väldigt enkelt, billigt och diskret hjälpmedel mot snarkning.

49 kr

KÖP NU!

Monitorera snarkning under natten med din iPhone

Med hjälp av SnoreMonitor, som är en iPhone app, kan man själv mäta av hur mycket man snarkat under natten. Läs mer om SnoreMonitor under kapitlet om appar för sömn.

Andra produkter för bättre sömn

Om det inte är snarkning som förstör din sömn så har vi flera andra artiklar med produkter och tips för en bättre sömn.

3 Kommentarer till Hjälpmedel mot snarkning

  1. Patrik says:

    Finns någon liknande lösning i Sverige: googla ”snoring solution jaw support”. Känns väldigt intressant och bättre än samtliga ovanstående.

  2. Johan says:

    Om inget annat hjälper mot snarkning kan man alltid leka. https://www.youtube.com/watch?v=XCeY7vTY13k 🙂

  3. Ulrika Ählström says:

    Hej! Jag undrar om det är möjligt att snarkliknande ljud kan uppstå under djup avslappning – tex när man håller på att falla i sömn? Om inte – vad kallas de ljuden då och vad beror de på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *