Billigaste sömntabletterna

Sked med pillerOm man ska jämföra priset på sömntabletter är det svårt att jämföra med hänsyn till effekt men ur ett rent pris per tablett-perspektiv så ser är det här de billigaste sömntabletterna. Generellt sett är priserna i dessa listor baserade på det billigaste priset som finns på marknaden, se respektive sömnmedels artikelsida för att läsa om var du kan köpa dessa sömnmedel billigast.

Billigaste receptfria sömntabletterna (per tablett)

Denna jämförelse tar endast hänsyn till priset per tablett och exkluderar därmed sömnmedel som inte ges i tablettform (som till exempel Zenbev). Den tar heller inte hänsyn till vilken aktiv substans som finns i sömntabletten. Därtill är det endast en jämförelse mellan receptfria naturläkemedel.

 1. Neurol – 0,79 kr per tablett
 2. Valerina Forte – 1,23 kr per tablett
 3. Hypermin – 2,08 kr per tablett
 4. Melissa – 2,97 kr per tablett

Billigaste sömnmedlen (baserat på dos)

Att jämföra sömnmedel (det vill säga, inte bara sömntabletter) baserat på dos är förmodligen ett mer relevant sätt att jämföra produkterna på. Denna jämförelse tar hänsyn till rekommenderad dos vid sänggående, vissa sömnmedel ska dock tas under en hel dag då har en dos räknats som det man skulle ta på kvällen innan sänggående. Det finns med andra ord vissa mindre diskrepanser i beräkningen som måste tas i beaktande. Även denna jämförelse gäller enbart receptfria naturläkemedel.

 1. Hypermin – 2,08 kr per dos (1 tablett = 1 dos)
 2. Neurol – 2,37 kr per dos (3 tabletter = 1 dos)
 3. Valerina Forte – 3,08 kr per dos (2 ½ tablett = 1 dos)
 4. Dormeasan – 3,58 kr per dos (1 tablett = 1 dos)
 5. Melissa – 5,94 kr per dos (1 tablett = 1 dos)

Mest aktiv substans för pengarna

Denna prisjämförelse som tar hänsyn till hur mycket aktiv substans (till exempel vänderot, humle med mera) av ämnet man får per tablett bör ses mer som kuriosa än som vägledande då en aktiv substans kan skilja sig mycket i effekt från en annan. Det kan också skilja sig i kvalitet på den aktiva substansen etc. Beräkningen tar inte hänsyn till eventuella hjälpingredienser.

 1. Dormeasan – 622 mg vänderot och humle (fördelat 50/50) per krona
 2. Neurol – 164 mg vänderot per krona
 3. Valerina Forte – 144 mg vänderot per krona
 4. Neurokan – 140 mg johannesört per krona
 5. Neval – 135 mg vänderot per krona

 

Foto: Paul / freedigitalphotos.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *