Böcker om sömn och sömnproblem

böckerHär är ett antal tips på böcker som diskuterar problemen med sömnproblem och vad man kan göra för att somna lättare. Dessa böcker går in mer på djupet av vad som diskuteras på denna webbsida och är skrivna av fackmän inom de olika områdena. Textbeskrivningarna är tagna från respektive bokhandel.

Sov gott råd och tekniker från KBT

Sov gott råd och tekniker från KBT Huvudet sjunker ned i kudden och du är säker på att slockna med en gång. Men precis när du ska somna dyker en bild upp av morgondagens möte eller helgens trevliga utflykt. Tankemaskineriet går igång och snurrar allt snabbare och plötsligt är du inte ett dugg sömnig.

Kanske känner du igen dig? Kanske tillhör även du de mer än 3 miljoner svenskar som har problem med sömnen? Med denna bok får du insikt om vad du kan göra, med hjälp av KBT, för att bota dina sömnproblem.

Författare: Susanna Jernelöv

137 kr

KÖP NU!

Sov bättre med kognitiv beteendeterapi

Sov bättre med kognitiv beteendeterapi Kognitiv beteendeterapi, KBT, är den metod som i forskningsstudier har visat bäst resultat på lång sikt vid olika typer av sömnbesvär.

Denna bok bygger på de senaste rönen om sömn och stress och ger konkreta verktyg för hur man med hjälp av KBT, på egen hand, kan komma till rätta med sömnproblem.

Författare: Marie Söderström

170 kr

KÖP NU!

Sömnens betydelse för hälsa och arbete

Sömnens betydelse för hälsa och arbete De flesta av oss råkar då och då ut för dålig eller otillräcklig sömn. Det kan bero på en sen kväll, en sjuk anhörig, stress, eller kanske ett tidigt nattpass eller morgonpass. Vi reagerar med att bli litet tröttare, ineffektivare och kanske litet mer irriterade.

Efter en natts återhämtningssömn fungerar vi som normalt igen. Den här boken handlar om vad sömnstörningar beror på och hur man undviker dem.

Författare: Torbjörn Åkerstedt

115 kr

KÖP NU!

Från sömnlös till utsövd

Från sömnlös till utsövd I boken ”Från Sömnlös till utsövd: Sex veckor till bättre sömn, mer energi och högre livskvalitet” får du följa ett steg för steg-program mot sömnproblem. Varje kapitel avslutas med ett antal konkreta uppgifter som du ska arbeta med den kommande veckan. När du köper boken får du tillgång till ett dataprogram utan extra kostnad, som anpassar upplägget efter just dig.

Författare: Fredrik Hillvesson och Samuel Lindholm

293 kr

KÖP NU!

Explore the world of lucid dreaming

Explore the world of lucid dreaming För dig som vill lära dig mer om lucid dreaming och olika tekniker för hur man ökar chanserna att komma till medvetande när man drömmer så är detta en grundkurs i lucid dreaming. Boken tar upp ett otal olika tekniker du kan öva på.

Tipsen här på SömnUpplysningen är till stort baserade på övningarna i denna bok.

Författare: Stephen LaBerge

87 kr

KÖP NU!

Drömtydning

Drömtydning Boken Drömtydning av Sigmund Freud är en av de viktigaste böckerna som kommit ut inom psykologin då den innebar startskottet för Sigmund Freuds psykoanalys, vilket i sig var en milstolpe i psykoterapins historia.

Boken i sig ger dig en grundläggande uppfattning om hur man, enligt Freuds modell, kan tolka vad det undermedvetna vill säga oss med våra drömmar, det vill säga vad drömmarna egentligen innebär. Nuförtiden ser psykologer inte drömtydning som ett seriöst tillvägagångssätt för att förstå en människas tankar och drifter men det förtar inte bokens intressanta innehåll, både om hur Freud såg på våra drömmar, hur man kan tolka dem, och som en historiskt viktig bok.

Författare: Sigmund Freud

225 kr

KÖP NU!

Ljudbok – Lätt att somna

Ljudbok – Lätt att somna Ljudbok med skön avslappning som går över i fantasifulla guidningar, som låter ditt sinne komma till ro, din kropp och själ får vila och sömn.
En speciellt härlig sömnskiva, utan musik, först utvecklad för och tillsammans med en älskad livskamrat som hade svårt att somna.

59 kr

KÖP NU!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *