Hjälpmedel mot snarkning

SnarkarDet är väldigt vanligt att framförallt kvinnor har svårt att sova på grund av att deras män snarkar. Uppemot 20 % av all män snarkar medan kvinnor snarkar betydligt mindre. Men även den som snarkar får ofta sin sömn förstörd och blir trött under dagarna.

Kan du eller din partner inte sova på grund av att du snarkar kan det vara värt att titta närmare på följande hjälpmedel.

Zedopor Snarkfri

Zedopor Snarkfri Zedopor Snarkfri är en snarkdämpande spray som motverkar snarkning genom att dämpa vibrationerna som sker i svalget (vilket är vad som skapar snarkljudet). Zedopor Snarkfri sprayas in i svalget och verkar i cirka 8 timmar.

Sprayen består av naturliga och allergivänliga oljor och har en fräsch touch av pepparmint.

135 kr

KÖP NU!

Elastiskt band mot snarkning

Elastiskt band mot snarkning Elastiskt band som håller käken i rätt position under sömnen för att motverka snarkning. Hjälper även till att hålla munnen stängd under sömnen.
Justerbar för att passa alla.

189 kr

KÖP NU!

Snarkbälte

Snarkbälte Snarkbälte är ett sorts bälte som man sätter på kroppen. Detta snarkbälte gör att man inte kan sova på rygg. De flesta som snarkar gör det nämligen när de sover på rygg och på så sätt motverkar man snarkandet.

750 kr

KÖP NU!

Anti-snark armband

Anti-snark armband Snorestopper är en intressant och lite annorlunda produkt mot snarkning. Det är ett sorts armbandsur som fångar upp de lågfrekventa ljuden som snarkning orsakar, armbandet ger då ifrån sig en svag vibration mot handleden.

Vibrationen är inte tillräckligt stark för att man ska vakna men tillräckligt stark för att man ska sluta snarka. Detta kan likställas med att man får en liten knuff och man ändrar sin sovställning. Detta sker automatiskt i sömnen när Snarkstopp aktiveras.

399 kr

KÖP NU!

Snarkskena

Snarkskena En vanlig orsak till snarkning är att tungan och gomspenen faller bakåt i svalget. En Anti-snarkskena hjälper till att förebygga detta. Skenan formas efter just dina tänder genom att doppa den i varmt vatten vilket gör den formbar. Om den första avgjutning inte blir perfekt är det bara att upprepa proceduren.

159 kr

KÖP NU!

Anti-snark näsklämma

Anti-snark näsklämma Näsklämma som används i näsan som hjälper en att lättare andas genom näsan. Denna produkt hjälper framförallt den som snarkar på grund av för trånga näsgångar, till exempel vid förkylning.
Väldigt enkelt, billigt och diskret hjälpmedel mot snarkning.

49 kr

KÖP NU!

Monitorera snarkning under natten med din iPhone

Med hjälp av SnoreMonitor, som är en iPhone app, kan man själv mäta av hur mycket man snarkat under natten. Läs mer om SnoreMonitor under kapitlet om appar för sömn.

Andra produkter för bättre sömn

Om det inte är snarkning som förstör din sömn så har vi flera andra artiklar med produkter och tips för en bättre sömn.

3 Kommentarer till Hjälpmedel mot snarkning

  1. Patrik says:

    Finns någon liknande lösning i Sverige: googla ”snoring solution jaw support”. Känns väldigt intressant och bättre än samtliga ovanstående.

  2. Johan says:

    Om inget annat hjälper mot snarkning kan man alltid leka. https://www.youtube.com/watch?v=XCeY7vTY13k 🙂

  3. Ulrika Ählström says:

    Hej! Jag undrar om det är möjligt att snarkliknande ljud kan uppstå under djup avslappning – tex när man håller på att falla i sömn? Om inte – vad kallas de ljuden då och vad beror de på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *