Hjälpmedel mot snarkning

SnarkarDet är väldigt vanligt att framförallt kvinnor har svårt att sova på grund av att deras män snarkar. Uppemot 20 % av all män snarkar medan kvinnor snarkar betydligt mindre.

Kan du inte sova på grund av att din partner snarkar kan det vara värt att titta närmare på följande hjälpmedel.

Zedopor Snarkfri

Zedopor Snarkfri Zedopor Snarkfri är en snarkdämpande spray som motverkar snarkning genom att dämpa vibrationerna som sker i svalget (vilket är vad som skapar snarkljudet). Zedopor Snarkfri sprayas in i svalget och verkar i cirka 8 timmar.

Sprayen består av naturliga och allergivänliga oljor och har en fräsch touch av pepparmint.

135 kr

KÖP NU!

Snarkbälte

Snarkbälte Snarkbälte är ett sorts bälte som man sätter på kroppen. Detta snarkbälte gör att man inte kan sova på rygg. De flesta som snarkar gör det nämligen när de sover på rygg och på så sätt motverkar man snarkandet.

750 kr

KÖP NU!

Snoreeze

Snoreeze Snoreeze innehåller pepparmintolja, vitamin E och B6. Den verkar mot snarkning genom att smörja slemhinnorna och stramar åt dem. Det är nämligen när slemhinnorna i svalget är för avslappnade som de börjar vibrera, vilket orsakar snarkningar.

199 kr

KÖP NU!

Snorban

Snorban SnorBan är en snarkskena, det vill säga en bettskena i termoplastiskt material som stoppar snarkningsoljud.

Man värmer upp den i varmt vatten och stoppar sedan in den i munnen så att den formar sig efter ens egen mun och tänder. Den agerar sedan så kallat “mandibelframdragande”, det vill säga genom att dra fram framkäken något vilket motverkar snarkningar.

598 kr

KÖP NU!

Nozovent

Nozovent Nozovent är en mjuk plastskena man fäster på näsan som hjälper en att lättare andas genom näsan. Denna produkt hjälper framförallt den som snarkar på grund av för trånga näsgångar, till exempel vid förkylning.

Nozovent finns i olika storlekar och går självklart att använda flera gånger.

62 kr

KÖP NU!

Monitorera snarkning under natten med din iPhone

Med hjälp av SnoreMonitor, som är en iPhone app, kan man själv mäta av hur mycket man snarkat under natten. Läs mer om SnoreMonitor under kapitlet om appar för sömn.

3 Responses to Hjälpmedel mot snarkning

  1. Patrik says:

    Finns någon liknande lösning i Sverige: googla “snoring solution jaw support”. Känns väldigt intressant och bättre än samtliga ovanstående.

  2. Johan says:

    Om inget annat hjälper mot snarkning kan man alltid leka. https://www.youtube.com/watch?v=XCeY7vTY13k 🙂

  3. Ulrika Ählström says:

    Hej! Jag undrar om det är möjligt att snarkliknande ljud kan uppstå under djup avslappning – tex när man håller på att falla i sömn? Om inte – vad kallas de ljuden då och vad beror de på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *