Väckarklockor – vakna mjukt

Ett problem som är relaterat till att ha svårt att somna är att rädslan att inte vakna i tid. Här är därför tips på bra väckarklockor som väcker en mjukt, säkert och fint.

För att väckningen inte ska bli så abrupt finns en kategori väckarklockor som med ljus simulerar soluppgången. Dessa kallas ofta för wake-up light eller uppvakningslampa och tänder successivt upp en stund innan larmet är satt vilket gör att kroppen hinner påbörja ett uppvaknande.

För er som har ruskigt svårt att vakna, och oroar sig för att de ska komma upp i tid, finns alternativ i form av väckarklockor som väcker även de som har svårt att vakna, till exempel den Flygande Väckarklockan.

Det finns också många varianter av appar till dig som har iPhone, Android-mobil eller Blackberry som du kan använda som väckarklocka.

Wake-up light med ljud och ljus

Wake-up light med ljud och ljus Väckarklocka med wake up-light och naturljud. Vakna med mer energi och bättre morgonhumör. Ljuset ökar gradvis innan väckning och man kan välja att vakna med naturljud, pipsignal eller radio.

KÖP NU!

Gryningsljussimulator

Gryningsljussimulator Vakna till en simulerad soluppgång. Människan är inte gjord för att vakna abrupt av en alarmsignal utan snarare för att gå upp när solen går upp. Lampan börjar gradvis att tändas en stund innan väckning vilket gör att du vaknar piggare och naturligare.
Lampan har många funktioner tex simulerad soluppgång, simulerad solnedgång, snooze, nattljus, svenska menyer mm.

1 595 kr

KÖP NU!

Väckarklocka med sängvibrator

Väckarklocka med sängvibrator Väckarklockan från Bellman & Symfon väcker dig med ljus, ljud och vibrationer så att du aldrig mer behöver försova dig. En vibratorplatta ingår som placeras under madrassen eller under kudden. Ljudet sveper mellan olika frekvenser och med upp till 100dB. Väckarklockan har funktioner som blixtljus och nattlampa batteribackup och stora tydliga knappar. En riktig kvalitetsklocka från det Svenska företaget Bellman & Symfon.

649 kr

KÖP NU!

Vakna av en ljudlös vibration

Vakna av en ljudlös vibration Slipp stressande alarmsignaler på morgonen och vakna med hjälp av en ljudlös vibration. Den handflatsstora vibratorn placeras under kudden och kopplas trådlöst till din telefon. Med gratisappen styrs larmet. Har även fördelen att man inte väcker någon annan i rummet.

299 kr

KÖP NU!

Flygande klocka

Flygande klocka En väckarklocka som när den ringer skjuter iväg en liten flygande propeller. Du måste fånga den och sätta tillbaka den för att stänga av alarmet.

Efter denna morgonjakt är du garanterat vaken men eventuellt också ganska förbannad. Men för dig som värderar vakenheten över själva morgonhumöret är detta förmodligen ett av de säkraste sätten att vakna.

199 kr

KÖP NU!

Gun Alarm Clock

Gun Alarm Clock Den här väckarklockan är för dig som inte kan komma upp på morgnarna. Glöm det! När Gun Alarm Clock ringer måste du snabbt greppa den medföljande IR-pistolen och skjuta prick på måltavlan som fälls upp. Klockan tystnar inte förrän du prickat rätt flera gånger, och vid det laget är du garanterat vaken!

Du kan själv spela in en alarmsignal, så vill du vakna till ljudet av sirener eller din egen pigga röst som skriker ”fienden kommer, VAKNA” är det fritt fram! Väckarklockan har två olika svårighetsgrader och två spellägen som kräver precision och bra reaktionsförmåga.

295 kr

KÖP NU!

Webbaserad väckarklocka

Webbaserad väckarklocka Det här tipset är ganska annorlunda men likväl fungerande. Webbsidan uppohoppa.se har en helt webbaserad väckarklocka där du själv kan sätta timer, väckning, radiostation och mycket annat. Den kräver att du har webbsidan (och ljudet) igång.

Gratis

KÖP NU!

Vanliga väckarklockor?

Om dessa väckarklockor är lite för ovanliga och du är mer ute efter vanliga, klassiska väckarklockor. Ta då en titt hos CDON som har massor av vanliga väckarklockor.

 

Illustration: renjith krishnan / freedigitalphotos.net

2 Kommentarer till Väckarklockor – vakna mjukt

  1. Leyli says:

    Har köpt alla dessa klockor! Jag är omöjlig! Och desperat!!!! Vaknar inte
    /hopplöst fall

  2. Pingback: God morgon! - Hagelbergs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *